неделя, 17 декември 2017 г.

ЧЕРНИЯТ ПОЗОР - Schwarze Schande



Когато Германия губи Първата Световна война, Франция и съюзници поставили на страната невъобразими репарации. Това се знае от всички.
А за това, което са правили французите в западната част на Германия през 20-те години – за това знаят не всички. А гордите гали, опиянени от победата, вършили всичко. Всъщност лозунгът на френското ръководство по време на подписването на Версайския договор "Рейн трябва да стане френски!", макар де юре да не е било изпълнено, де факто е било доста близо до логичен край.

Перманентната окупация на двата бряга на река Рейн, през 1920 г. била суровата реалност, и не един добър бюргер бил поставян да скърца със зъби от безсилие.

Въпреки това, най-унизителното за гордите германци не било дори това, че чуждия ботуш тъпче Западна Германия. Най-унизително е в това, ЧИЙ е бил този ботуш. А францизите знаели как да се погаврят с гордостта на германеца – преобладаващата част от войската е била съставена не от потомци на Робеспиер, а от колониални войски - на първо място черни сенегалци.

Сингалезите, побъркани от внезапното щастие – дислоцирани от родните катуни в някакъв красив град, в който те са господарите – са се забавлявали неистово. Изнасилване на германските жени и убийството на германски мъже, които защитавали от изнасилване германските жени, са се превърнали в норма. Норма за сингалезите, но не и за германците.

Трябва да се знае, че по онова време никой не е и предполагал, че един ден ще има милиони турци и араби в Германия. Многото черни и грозни лица по улиците на германските градове са приемани от бюргерите, ако не като Апокалипсис, то поне като навечерието му със сигурност. Едва вчера на крачка от световно господство, днес Германската империя е окупирана от някакви чудовища, на които мястото им е в зоологическите градини.
И веднага възникнал терминът Schwarze Schande - "Черен позор".

Черен позор – това е, когато негър насилва бяла немска жена. А, да, и не само – по заповед на френското командване на местата на разквартироване на батальоните са създадени множество публични домове, където бели немски проститутки обслужвали черни войници. Тогава това е изглеждало шокиращо и нещо, по-противоестественно от три Кончити Вурст, взети заедно.

Африканците похитявали малки, десетгодишни момчета и ги насилвали. Изнасилвали малолетни момичета, отвличали ги, гаврили се стях и ги превръщали в сексуални робини, насилвали и зрели жени. Това ставало непрекъснато, молбите на католошкото население стигнали дори до канцеларията на Папата в Рим.
Ватикана е смятала да се намеси, но Американският президент Уидро Уилсън изпратил нота, с която забранявал на когото и да е да се меси в конфликта. Терминът "Черен позор" веднага се е разпространил в цяла Западна Германия и е намерил своя отговор в тогавашната патриотичната пропаганда. Най-яркият пример за тази пропаганда станал медалът на великия германски монетник Карл Гетц.


Обърнете внимание на снимката на медала.
На лицето е изобразена главата на френския войник-негър с каска. Под него – като за подигравка – девизът на Френската Революция "Liberte, Egalite, Fraternite" (Свобода, равенство, братство) като се има предвид, каква чудесна свобода, равенство и братство донесли френските войски на германците, посланието е много ясно.
Най-накрая, в горната част – надпис на немски език "Die Wacht am Rhein!". Стража на река Рейн. Неофициален химн на Германия, най-популярната песен на германците след "Дойчланд, Дойчланд юбер алес". Още през 1914 г. от стотици вагони, пресичащи великата река по пътя на запад, се слушала тази песен - "Вярна и непоколебима стража стои на Рейн!".

А днес тази "стража" изпълняват черни войници на друга държава. Юмруците на германците, при вида на този медал се свивали от самосебеси...

Да преминем към гърба на медала. Днес, свикнали с терабайтите порнография на всеки ъгъл, е трудно да разберем колко сензационна е обратната страна на монетата на Гетца. На нея е изобразена гола немска девойка, привързана ... дори не към дърво, а към еректирал член, увенчан с френската каска-адрианка. В близост – арфа с разкъсани струни, символ на национално унижение и потъпкана свобода. 

Картинката пресъздава нашумял тогава скандален случай на отвличане на младо, единадесетгодишно немско момиче Нина Холбех. След два дни тялото на момичето било намерено в една изоставена конюшня, привързано за една от дървените подпори. Нина била изнасилвана и изтезавана, докато не умряла.

В горната част на монетата има лаконичен текст - Schwarze Schande. Черен позор. Черно безчестие.
По-нататък - мислете за себе си, скъпи бюргери.

Медалът станал, както се казва сега, хит. И, по редица причини, с течение на времето френската окупация на Рейн отива в миналото, остава само демилитаризирана зона. След това идва Хитлер и на Рейн отново се настанява войската на Германия. 

Последният акт на тази драма избухва по-късно, вече през 30-те години, когато в западногерманските клиники ще бъдат принудително стерилизирани 385 тийнейджъри-мулати – нещастните резултати от връзки с негрите-войници и немските жени... 

....

А днес. Днес историята се повтаря. А който не я знае - ще я преживее отново.

Няма коментари:

Публикуване на коментар