петък, 20 декември 2019 г.

Къде е бил разпънат Исус?

ДРЕВНИЯТ "ЙЕРУСАЛИМ" ВСЪЩНОСТ Е СРЕДНОВЕКОВЕН КОНСТАНТИНОПОЛ. ХРИСТОС-АНДРОНИК Е РАЗПЪНАТ НА ХЪЛМА БЕЙКОС ПРИ БОСФОРА НА 20 МАРТ 1185 Г.
Йерусалим в превод означава "Тук ще получа смирение". Това е понятие, а не име на град. Йерусалим е ставал един или друг град през вековете. Събитията с Христос, описани в Библия, са се случили на бреговете на Босфора, на азиатския бряг, в град Йорос (Йорос-Салим). Андроник - Христос е разпънат на хълма Бейкос на 2 км от града. Сега там е место за поклонение на Свети Юши (тур. Hazret-i Yuşa Türbesi). Исус е наричан Йешуа.
Това твърдят създателите на Новата хронология на събитията в световната история Г. В. Носовский и А. Т. Фоменко 

Разгледайте няколко картини, изобразяващи разпъването на Христос. Обърнете внимание на тучния пейзаж, изпълнен със свежа растителност, огромния воден басейн на заден план - река или море. На всички тях днес се опитват да ни убедят, че е била рисувана река Йордан.
На някои от картините хората са облечени топло, с тюрбани на главите, войниците са с доспехи от средните векове.







Върнете се нагоре и разгледайте отново разпятията на Христос. Минете надолу и разгледайте и останалите картини на разпъването на Йешуа (името на Христос). Обърнете внимание на колко много от тях на заден план е изобразен морски залив, пролив, но не и река. И след всичко това историците искат да ни убедят, че е нарисувана жалката днес река Йордан в Израел?

Историците казват, че картините са били фантазии на художниците. Те не са познавали епохата и рисували от натура, от модели в съвременното им облекло. 
Интересно дали ни днес знаем по-добре от тях къде, как и кога се е случило всичко това?
И интересно ние откъде и как сме разбрали какво е било облеклото и въоръжението на "римските" войници. И дали това не е била униформата не на "римските", а на ромейските войници?















Разгледайте крепостта на град Йорос на Босфора и комплексът за поклонение на Юши (Юша, Йешуа, Иисус) на хълма Бейкос.









Няма коментари:

Публикуване на коментар